Opening informatieloket Ouders & Scheiding

Op woensdag 15 juni opent het informatieloket Ouders & Scheiding in de Centrale Bibliotheek Rotterdam. Ouders die willen scheiden of gescheiden zijn kunnen met allerlei vragen over hun (ouderschap na) scheiding terecht bij ervaren consulenten en pedagogen.

 

Wanneer nodig verwijzen zij door naar hulp.

Voor ouders en netwerk
Ouders en hun netwerk komen via het loket terecht bij ervaren consulenten en sociaal raadslieden van de Vraagwijzer. Ook staan pedagogen van het Centrum voor Jeugd & Gezin hen graag te woord. Vragen kunnen van praktische of juridische aard zijn, over opvoeden of over scheidingsbemiddeling.

Voor professionals
Professionals die in contact komen met gescheiden ouders kunnen hen attenderen op het Informatieloket Ouders & Scheiding. Hiervoor komen nog communicatiemiddelen zoals een folder beschikbaar. Ook is het mogelijk om als professional te sparren met de medewerkers van het loket.

Bereikbaarheid en locatie
Het loket heeft vooralsnog twee inloopmogelijkheden in de week:

  • Woensdag 10.00 uur – 13.00 uur
  • Vrijdag 10.00 uur – 13.00 uur

Daarnaast is het loket tijdens deze uren bereikbaar via telefoonnummer 010-4981555 of e-mail: oudersenscheiding@rotterdam.nl.

Het loket bevindt zich in het inlooppunt van het Centrum voor Jeugd & Gezin, te vinden in de Centrale Bibliotheek in Rotterdam, Hoogstraat 110, op de tweede etage.

Waarom een Informatieloket Ouders & Scheiding?
Elk jaar krijgen duizenden nieuwe Rotterdamse kinderen te maken met een scheiding van hun ouders waarbij sprake is van conflicten. Laagdrempelig advies en steun aan deze ouders (en hun netwerk) kan bijdragen aan het terugdringen en voorkomen van de ernstige gevolgen van zo’n conflictueuze scheiding.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl