23 juni: symposium KOPP/KOV

Ben je (aankomend) professional binnen de GGZ, zorg, onderwijs of welzijn? Wees dan welkom bij een online symposium over kinderen van ouders met psychische problemen/kinderen van ouders met verslavingsproblemen (KOPP-KOV.  De bijeenkomst is op donderdagmiddag 23 juni.

Na dit symposium heb je meer kennis en vaardigheden op het gebied van KOPP-KOV casuïstiek.

Waarom?

  • Omdat volgens een analyse van de gemeente Rotterdam de factor ouderlijke psychopathologie op nummer 2 in de ranking staat van invloedrijke factoren die mogelijk problemen kan veroorzaken bij kinderen.
  • Omdat we weten dat ongeveer 1 op 6 kinderen een KOPP/KOV kind is en omdat in alleen Rotterdam om zo’n 20.400 kinderen van 0-18 jaar gaat. Maar die bereiken we nog onvoldoende.

Hoe?
Met interactief theater van theatergroep Bint (www.theatergroepbint.nl) en diverse workshops (informatie volgt binnenkort als je je inschrijft) gaan we aan de slag met dit thema.

Na afloop ontvang je een handreiking met tips om in gesprek te gaan en te blijven met kinderen en hun ouder(s) waarbij dit speelt.

YOUZ verslavingszorg & Indigo Preventie organiseren deze bijeenkomst samen met de gemeente Rotterdam.

Datum, tijd en plaats
Donderdag 23 juni van 13:00-17:00 uur. Het is een online bijeenkomst. 

Klik hier om je aan te melden

Accreditatie
Het symposium wordtwaarschijnlijk SKJ-geaccrediteerd voor jeugd- en gezinsprofessionals (3 punten).

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl