Met én van elkaar leren bij de Huiselijk Geweld Leerwerkplaats

De aanpak van huiselijk geweld in Rotterdam vraagt een nauwe samenwerking tussen organisaties in onze stad en de regio. Nu kunnen uitvoerende professionals, managers, bestuurders en ervaringsdeskundigen van die samenwerkende organisaties ook mét en van elkaar leren. Waar? Bij de Huiselijk Geweld Leerwerkplaats. Een organisatie overstijgende, deels digitale, leeromgeving,

Door middel van verschillende leervormen zoals casusreflecties, wisselen professionals en ervaringsdeskundigen (uit de poule van Ervaring in Huis) kennis uit bij de HG Leerwerkplaats. Ze inspireren elkaar door het delen van successen, leerpunten en tips uit de praktijk en stimuleren elkaars professionele moed en lef. De cliënt (het cliëntsysteem) en de leefwereld staat hierbij centraal.

Zo creëren professionals en ervaringsdeskundigen binnen de HG Leerwerkplaats een waardevolle plek voor het vergroten van kennis en het opdoen van nieuwe inzichten. Het doel: sneller en effectiever de cliënt helpen.

Betrokken organisaties
Bij de start van de HG Leerwerkplaats zijn verschillende organisaties betrokken. Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond, de Waag, Enver, Dock, Reclassering Nederland, Arosa, de Politie, Zorg- en Veiligheidshuis Rotterdam Rijnmond, het Openbaar Ministerie, Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond, Fier! en de gemeente Rotterdam slaan de handen ineen om de integrale samenwerking rond de aanpak van huiselijk geweld te versterken. Een initiatief dat voortkomt uit het Verandertraject Huiselijk Geweld Rotterdam, gestart in 2021.

Meer informatie?
Meer weten over de HG Leerwerkplaats, een casus inbrengen voor de casusreflectiebijeenkomsten of werken met ervaringsdeskundigen? Mail dan naar contact@HGleerwerkplaats.nl. Op de hoogte blijven van updates de HG Leerwerkplaats? Volg de LinkedInpagina.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl