Gratis een jaar lang sporten voor volwassenen

Speciaal voor mensen die na een gezondheidstraject of ander preventief gezondheidsaanbod willen blijven bewegen hebben we een pilot volwassenensportfonds ingericht waarmee zij 1 jaar lang gratis kunnen sporten/bewegen en gebruik kunnen maken van de sportspullenbank.

Mensen die het VGZ Rotterdampakket hebben kunnen zelfs langer dan een jaar sporten, in het pakket zit 16x Beweegplus. En als deze pilot slaagt is er kans dat ook daarna via een definitief fonds mensen door kunnen gaan.

Wie kunnen mensen aanmelden?

  • Activeringscoaches van de gemeente
  • Sociale makelaars en
  • Activeringcoaches bij welzijn die zorgen voor de gezondheidstrajecten.
  • Trainers van preventief aanbod bij Indigo Preventie,
  • Trainers van InMovement 
  • Trainers van Avant sanare
  • Leefstijlcoaches van Samen Sportief in Beweging

Om te voorkomen dat mensen maar een paar keer gaan sporten en daarna stoppen, en daarmee de pilot mislukt, wordt er wel begeleiding verwacht wanneer je iemand aanmeld.
Meer informatie over de pilot kun je aanvragen bij Annette Straver abmj.straver@rotterdam.nl

Beweegaanbod is er voor iedereen.
Denk niet dat sporten bij een sportvereniging niets is voor mensen die grote afstand tot wegen hebben. Er is veel aanbod voor mensen die niet gewend zijn te sporten of nog nooit gesport hebben. Kijk maar eens naar dit filmpje dan heb je een idee.   

Aanmelden en meer informatie
Wil je een aanvraag indienen, kijk dan eerst samen met de deelnemer op www.beweegcoach.nl, het platform met laagdrempelig beweegaanbod in Rotterdam. Op het platform kun je filteren op specifieke kenmerken waaraan een activiteit moet voldoen. Daarnaast zoek je op gebied in Rotterdam. Op deze manier kan iedereen geschikt aanbod vinden in de buurt. Staat het aanbod wat je zoekt hier niet bij, neem dan contact op met het Servicepunt. Dan kijkt Rotterdam Sportsupport samen met je naar passend sportaanbod.

Heb je hulp nodig bij de aanvraag of wil je meer weten over de pilot Volwassenensportfonds? Bel dan naar het Servicepunt Volwassenensportfonds: 06-13642922 (Salima en Ellen).

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl