Wethouder Ronald Buijt op werkbezoek in Seniorvriendelijke wijk Ommoord

Op dinsdag 14 februari bracht wethouder Ronald Buijt een bezoek aan de samenwerkingspartners in de ‘Seniorvriendelijke wijk’ Ommoord. Een wijk waar de meeste ouderen wonen in Rotterdam en één van de vijf seniorvriendelijke wijken die onze stad rijk is. De wethouder werd door de partners meegenomen in de manier waarop zij met elkaar samenwerken. Ook nam hij kennis van de lopende en nieuwe projecten binnen de wijk.

Domein overstijgend werken
Gemeente Rotterdam, Aafje, Gro-up, Havensteder, Humanitas, Maas Wonen, Laurens en Rijnmond dokters kijken en werken over hun ‘eigen grenzen heen’ om samen antwoord te geven op de uitdagingen die er zijn op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Deze partijen komen geregeld bij elkaar en werken met een actieagenda. Bij alle initiatieven worden de ouderen zoveel mogelijk betrokken. Hun wensen en behoeften staan centraal. Deze samenwerking maakte een enorme indruk op de wethouder:

‘’Wat werken jullie op een krachtige integrale manier samen’’ constateerde hij.

Na de uitleg van de partners, legde de wethouder de ambities van het college op tafel. Namelijk, huismeesters per complex, voldoende ‘wijkrestaurants’ en Rotterdam als meest dementievriendelijke stad van Nederland. Ook de uitbreiding van het succesvolle concept ‘Thuisplusflats’ kwam kort aan de orde. Er ontstond een evenwichtige dialoog tussen alle deelnemers.

‘’Ik ben niet de enige die erover gaat, maar wat mij betreft houden we de 5 seniorvriendelijke wijken in ieder geval in tact’’

Seniorvriendelijke wijken
In een seniorvriendelijke wijk werken organisaties voor zorg en welzijn, woningcorporaties, gemeente, marktpartijen én senioren nauw samen. Rotterdam kent 5 Seniorvriendelijk wijken: Prinsenland/Het Lage Land, Hoogvliet, IJsselmonde, Crooswijk en Ommoord. Meer weten? Klik hier.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl