Bezoek de tentoonstelling KIND VAN op het Kruisplein

Van 22 maart tot 11 april kun je de buitententoonstelling KIND VAN op het Kruisplein bezoeken. Ervaringsdeskundigen vertellen daar in woord en beeld wat het betekent om als kind op te groeien met een ouder met psychische of verslavingsproblemen.

Fotograaf Sevilay Maria is zelf ervaringsdeskundige en bracht zichzelf en 18 andere kinderen van een ouder met psychische problemen en/of verslavingsproblemen in beeld. Janna Nieuwenhuizen schreef hun verhalen op. Zo maken zij het onderwerp bespreekbaar en geven ze deze kinderen de aandacht die ze verdienen. Ze vertellen wat ze in hun jeugd hebben ervaren en vooral ook welke impact dat heeft op de rest van hun leven. Met de tentoonstelling verbreken ze de stilte rond dit onderwerp.

Veilig, kansrijk en gezond opgroeien
De gemeente vindt het belangrijk dat elk Rotterdams kind veilig, kansrijk en gezond moet kunnen groeien. Daarom investeren we in een gezonde basis voor elk kind. De buitententoonstelling laat zien wat de gevolgen zijn als de gemeente er niet in slaagt om kinderen en volwassen te bereiken die hiermee worstelen. Dus ben je professioneel of persoonlijk in dit onderwerp geïnteresseerd? Bezoek dan vooral de tentoonstelling.

Toernee door Nederland
De buitententoonstelling KIND VAN reist iedere drie weken naar een andere gemeente in Nederland. Kijk hier voor meer informatie. De tentoonstelling is een initiatief van Stichting Open Mind, samen met Indigo Preventie, Erasmus MC, de gemeente Rotterdam en vele andere netwerkpartners.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl