Weetjes voor bewindvoerders

Als je kwijtschelding van de gemeentelijke belasting aanvraagt voor je cliënt, heb je te maken met grenzen aan vermogen waarboven geen kwijtschelding mogelijk is.

Het totale saldo van al de bank- en spaarrekeningen mag niet boven een bepaald bedrag uitkomen. Het maximale bedrag hangt af van de woonsituatie en bepaalde vaste lasten. Het bedrag dat de cliënt ongeveer maximaal op uw bank- en spaarrekeningen mag hebben staan, is:

  • Alleenstaand: € 3.175
  • Alleenstaande ouder: € 3.850
  • Echtgenoten: € 4.200

Heeft je cliënt net iets meer spaargeld? Vraag dan toch kwijtschelding aan, omdat je door een paar uitzonderingen mogelijk toch kwijtschelding kunt krijgen.

Is je clïent of zijn/haar partner geboren voor 1 januari 1935? Dan mogen zij, per persoon geboren voor 1 januari 1935,  € 3.350 extra op hun bankrekeningrekening hebben.

Afwijzing door ontvangen energietoeslag
Een veelgestelde vraag gaat over de energietoeslag: 

Mijn aanvraag kwijtschelding is afgewezen omdat ik een te hoog banksaldo had. Maar dat kwam omdat ik energietoeslag had gekregen. Wat nu?

Als je kunt bewijzen dat het saldo te hoog was omdat je cliënt energietoeslag heeft gekregen, dan wordt er opnieuw naar de aanvraag gekeken.

Mail het bewijs naar kwijtschelddinggbr@rotterdam.nl.
Vermeld daarbij de volledige naam en adres van je cliënt.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl