Aanbod Twinkeltje september in Prins Alexander

Twinkeltje Opvoedondersteuning biedt een laagdrempelig aanbod van cursussen om de opvoedvaardigheden van ouders te versterken. In september bieden ze verschillende trainingen aan voor ouders in Prins Alexander. Deelname is gratis voor inwoners van Rotterdam. 

1. Waarom Opvoeden en Zo?

Sommige onderdelen van het opvoeden, zoals regels en consequenties en omgaan met vervelend gedrag, kunnen overweldigend zijn voor opvoeders. Wat is de juiste aanpak en hoe pas je dat toe in het dagelijkse leven?

Tijdens Opvoeden en Zo krijgen ouders/opvoeders niet alleen advies, maar ook de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan over hun ervaringen. Deze training is voor ouders van kinderen van 4 - 12 jaar.

Inhoud van de training:

Tijdens de 6 weken van de training gaan de ouders, onder begeleiding van een ervaren pedagoog, aan de slag met onderwerpen zoals positieve aandacht geven, het prijzen van je kind en gedrag corrigeren. Klik op Opvoeden en zo voor een uitgebreide beschrijving van de onderwerpen per bijeenkomst.

Startdatum:dinsdag 26 september (6 bijeenkomsten)
Waar: OBS Jan Antonie Bijloo, Tattistraat 13

2. Dreumestijd

Dreumestijd is de periode waarin je kindje geen baby meer is, maar ook nog geen peuter. Bij Twinkeltje Opvoedondersteuning geven we extra aandacht aan deze fase. Iedere week wordt er een ander onderdeel van de ontwikkeling besproken onder begeleiding van een professionele pedagoog. Ouder en dreumes zijn welkom!

Tijdens de bijeenkomsten kunnen ouders/opvoeders niet alleen vragen stellen aan de pedagoog en in gesprek gaan met elkaar, maar de dreumesen kunnen ook leuk met elkaar spelen.

Inhoud van de training:

Gedurende 10 weken krijgen ouders/opvoeders meer te weten over o.a. de motorische, cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkelingen van hun dreumes. Hoe een dreumes leert en wat je als ouder/opvoeder kan doen om de ontwikkeling te stimuleren.

Deze Dreumestijd wordt verzorgd in samenwerking met de samenspeelochtend van gro-up buurtwerk.

Startdatum: donderdag 21 september (10 bijeenkomsten)
Waar: Huis van de wijk De Oriënt, Kobehof 5

Kijk voor meer informatie en aanmelden op: Dreumestijd

 

Deelname is GRATIS voor inwoners van Rotterdam.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl