DigiMaatje biedt ouderen gratis digitale hulp aan huis

Veel ouderen weten niet wat er allemaal mogelijk is op digitaal gebied. Daarom bieden vrijwilligers van DigiMaatje gratis digitale hulp aan huis.

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam (UVV) helpt ouderen bij vragen over hun computer, laptop, tablet of smartphone. Bijvoorbeeld bij vragen over beeldbellen, het downloaden van apps, foto’s versturen via WhatsApp en vragen over phishing mails. Ook geven de vrijwilligers uitleg over de mogelijkheden van internet, zoals: virtueel een museum bezoeken, online een concert of theatervoorstelling bijwonen en je abonneren op leuke YouTube-kanalen over koken, bewegen of tuinieren.

DigiMaatje Bob
Bob (34) werkt sinds ruim een jaar als vrijwilliger bij UVV. Hij is gekoppeld aan mevrouw van Leeuwen (75) en helpt haar met al haar digitale vragen. In een interview vertelt Bob over zijn vrijwilligerswerk als DigiMaatje. Lees hier het interview.

Aanmelden
Werk jij met een oudere (55+) die een digitale vraag heeft of het leuk vindt om iets nieuws te leren? Neem dan contact op met UVV via info@uvvrotterdam.nl of 010-413 08 77.

UVV is aangesloten bij het Netwerk Digitale Inclusie 55+. De organisaties in dit samenwerkingsverband versterken en ondersteunen de digitale vaardigheden van 55+’ers in Rotterdam.

 

Input aanleveren kan via e-mail: nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl