Interventie voor ouders: 'Hoe versterk je de band met een baby of peuter?'

Indigo preventie geeft interventies om de band tussen ouder en kind te versterken. Er is plek voor aanmeldingen voor de ouder-baby interventie (tot 1 jaar) en ouder-kind interventie (1-4 jaar). In deze interventies wordt door middel van videobeelden gewerkt aan het versterken van de band tussen ouder en baby/peuter.

Voelt de vader of moeder zich onzeker en heeft hij/zij vragen over het contact met het kindje? Zijn er vragen over slapen, eten, huilen? De eerste maanden/jaren met een kind kunnen heel pittig zijn voor een ouder/gezin. Zeker als er ook psychische problemen bij de ouder spelen of als een ouder niet lekker in zijn/haar vel zit. Wij kunnen hierin ondersteunen. Wij helpen om de band tussen ouder en kind te versterken.

Corona protocol
Tijdens de interventie worden onzekerheden besproken en krijgt de ouder positieve feedback op hoe hij/zij dingen aanpakt. Onze trainers komen bij de ouder thuis voor de kennismaking en verdere gesprekken. Dit zijn er in totaal ongeveer zeven. Omdat het huisbezoeken zijn, kan het in deze tijd vaak ‘gewoon’ doorgaan. We hanteren hiervoor een corona protocol. Zo wordt er bijvoorbeeld voorafgaand aan een huisbezoek altijd gevraagd of de trainer of ouder klachten heeft.

Aanmelden
Aanmelden kan via preventie@indigorijnmond.nl of 088-571700. De interventie is kosteloos en voor ouders woonachtig in Rotterdam.

 

Input aanleveren kan via e-mail: nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl