Digitaal platform voor getroffen ondernemers door coronacrisis

Voor alle ondernemers die zich willen heroriënteren op hun toekomst, is een digitaal platform gemaakt. Hier vinden ondernemers een overzicht van landelijke, regionale en gemeentelijke dienstverleners en organisaties. Ondernemers kunnen hier terecht voor ondersteuning, advies, begeleiding en een luisterend oor.

Probleemgerichte doorverwijzing
Het digitaal platform biedt een overzicht met probleemgerichte doorverwijzing naar ondersteuning van de Rijksoverheid en gemeente Rotterdam. Een deel van de dienstverlening van gemeente Rotterdam is ook beschikbaar voor ondernemers uit regiogemeenten.

Corona
Het coronavirus heeft grote invloed op ondernemers en op de economie. Ondernemen wordt moeilijk door de maatregelen, beperkingen en veranderingen in de markt. Veel ondernemers denken daarom na over de toekomst. Over hoe ze een doorstart kunnen maken met hun bedrijf en weer (meer) omzet kunnen maken. Of hoe ze op een andere manier inkomen kunnen genereren. Ondernemers kunnen schulden opgebouwd hebben of denken er wellicht aan om te stoppen met het bedrijf en in loondienst te gaan werken. Deze ondernemers kunnen op diverse plekken terecht voor ondersteuning, advies, begeleiding en een luisterend oor.

Volgende fase
Deze heroriëntatie is een volgende fase van Tozo 3 en een besluit van de Rijksoverheid en gemeenten. Ondernemers die een Tozo 3-uitkering levensonderhoud ontvangen en/of een lening bedrijfskapitaal hebben, ontvangen een brief over dit platform.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl