Sociaal wijkverhaal: ‘Ik kreeg de indruk dat hij nergens meer om gaf.’

Elke dag staan 43 wijkteams klaar om de Rotterdammer die wel wat extra hulp kan gebruiken, weer op weg te helpen. In de rubriek 'Sociaal wijkverhaal' vind je verhalen uit het wijkteam. Over hoe zij en hun netwerk samenwerken aan een oplossing. Lees hier het verhaal van Annouschka Viergever.

Annouschka Viergever is algemeen maatschappelijk werker bij het wijkteam Charlois en helpt mensen met complexe financiële problemen. Martin, een hoogopgeleide man rond de vijftig was bij het wijkteam binnengekomen via de praktijkondersteuner van de huisarts. Zijn gezondheid was slecht. Hij kon niet eten of slapen door de troep in huis.

Even slikken
‘Toen ik bij Martin op bezoek ging, moest ik even slikken. Overal lag troep. Het was heel vies en in plaats van schilderijen aan de muur, had hij er zelf op getekend met krijt. Omdat ik interesse toonde in de tuin, liet hij me het hele huis zien. Ik kreeg de indruk dat hij op dat moment nergens meer om gaf. De wasmachine was volledig verroest en het leek wel alsof er brand was geweest. Hij liet me zelfs het toilet zien. En geloof me, dat had ik liever overgeslagen. Ik kreeg een kopje koffie. Het kopje was het smerigste dat ik ooit heb gezien.' Martin verontschuldigde zich. ‘Sorry, dat ik je in zo’n troep moet ontvangen.’ Lees hier hoe Annouschka Martin hielp om zijn sociaal isolement te doorbreken.

Voor meer verhalen, volg het wijkteam op Linkedin.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl