Hulp na ziekenhuisopname voor verzekerden met VGZ Rotterdampakket

Rotterdammers die verzekerd zijn met het VGZ Rotterdampakket kunnen na een medische ingreep hulp in huis krijgen. De Thuisexpress biedt ondersteuning binnen 4 uur nadat iemand ontslagen is uit het ziekenhuis of revalidatiecentrum.

Het gaat om kortdurende huishoudelijk hulp en ondersteuning zoals boodschappen doen, theezetten, koken of het bed verschonen. De Thuisexpress biedt uitkomst als mensen snel hulp nodig hebben in hun eigen huis, voor een korte periode.

Aanvragen
Iemand die net uit het ziekenhuis komt en geen sociaal netwerk heeft om op terug te vallen voor ondersteuning, kan zelf contact opnemen met Wilskracht Werkt. Daarnaast kunnen een verpleegkundige, de Vraagwijzer, medewerkers van het wijkteam en huisartsen De Thuisexpress aanvragen. Neem voor het aanvragen van De Thuisexpress contact op met Monique Schipper via 06 - 42 48 74 20 of monique@wilskrachtwerkt.nl.

Meer informatie
Bekijk voor meer informatie de flyer van De Thuisexpress of de website.

VGZ Rotterdampakket
VGZ is een verzekeraar waar de gemeente Rotterdam nauw mee samenwerkt om het Rotterdampakket te kunnen aanbieden. Het gezamenlijk doel? Kwetsbare mensen met een laag inkomen die veel zorg nodig hebben zo veel mogelijk zekerheid bieden. 

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl