Individuele trainingen voor kinderen met een kort lontje

Ken je een kind dat soms snel boos wordt of vaak in conflict komt? Of een kind dat zijn/haar emoties niet onder controle heeft en moeilijk met correcties kan omgaan? Dan biedt de individuele training Alles Kidzzz misschien uitkomst.

Alles Kidzzz is een interventie voor kinderen van 8-14 jaar die snel boos worden. Kinderen worden na de training minder boos, krijgen meer zelfvertrouwen en kunnen in lastige situaties op een positieve manier voor zichzelf opkomen. Ouders zijn meer betrokken bij hun kind op school en leerkrachten zien dat het kind minder agressief wordt.

Kinderen leren in deze training:

  • Voor zichzelf op te komen in lastige situaties, zonder ruzie te maken.
  • Oplossingen bedenken voor moeilijke situaties zoals pesten, treiteren en ruzies.
  • Bij het oplossen van problemen eerst na te denken en daarna pas te handelen.
  • Onzekerheid om te zetten naar zelfvertrouwen
  • Emoties te benoemen en te onderscheiden.

Datum en tijd
Alles Kidzzz bestaat uit 8 bijeenkomsten. De data en tijden worden bepaald in overleg met de school van het kind en de ouder(s).  

Aanmelden en meer informatie
Aanmelden kan per e-mail via preventie@indigorijnmond.nl of door te bellen naar 088 -  357 17 00. Kijk voor meer informatie op de website of bekijk dit filmpje.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl