4 mei: start groepstrainingen voor kinderen die snel boos worden

‘Ik Kies voor Zelfcontrole’ is een groepstraining voor kinderen uit groep 5 t/m 8 die snel boos worden. Werk jij met kinderen die soms een kort lontje hebben? Meld hen dan aan voor de meerdaagse training in de meivakantie.

Minder (snel) boos worden
In deze training leren kinderen situaties anders te benaderen en te interpreteren. Dit doen ze samen met andere kinderen. In een groep oefenen we o.a. met het opkomen voor jezelf zonder ruzie te maken of te vechten. Dit doen we door middel van (rollen)spellen, anders denken, je eigen gevoelsthermometer leren herkennen en leren hoe je de temperatuur kunt laten zakken door bijvoorbeeld  ontspanningstechnieken. Hierdoor voelt een kind zich uiteindelijk rustiger en maakt het makkelijker contact met anderen.

Datum, tijd en locatie
De meerdaagse training 'Ik kies voor Zelfcontrole' start in de meivakantie en bestaat uit 4 fysieke bijeenkomsten.

  • Dinsdag 4 mei 10.00- 14.00 uur
  • Donderdag 6 mei 10.00 – 14.00 uur
  • Vrijdag 7 mei 10.00 – 14.00 uur
  • Woensdag 26 mei 13.00 – 15.30 uur (terugkombijeenkomst)

De trainingen vindt plaats op de Dynamostraat 18 in Rotterdam Zuid

Aanmelden en meer informatie
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: preventie@indigorijnmond.nl of door te bellen naar 088 – 357 17 00. Meer informatie lees je op de website.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl