De eenmalige uitkering voor woonlasten TONK

Rotterdammers die door de coronamaatregelen minder inkomsten hebben, en dus relatief hogere woonlasten, kunnen daarvoor een eenmalige uitkering aanvragen. De inkomensterugval moet minstens 25 procent zijn.

De Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) is een eenmalig bedrag van 750 of 1.500 euro. Of en voor welk bedrag iemand in aanmerking komt voor TONK wordt bepaald door de samenstelling van het huishouden (een- of meerpersoons) en de (percentuele) verhouding tussen het netto-inkomen en de woonkosten. Het gaat om woonlasten zoals kosten voor de huur, servicekosten, hypotheekaflossing, bruto hypotheekrente en eventuele VvE-kosten.

Inkomensterugval 25 procent
Het maakt niet uit of iemand werkzoekend, in loondienst of ondernemer is. Wel moeten aanvragers in de gemeente Rotterdam wonen, 18 jaar of ouder zijn en geen huurtoeslag, woonkostentoeslag of AOW ontvangen. Als controle geldt het inkomen van januari 2021 ten opzichte van januari 2020. De inkomensterugval tussen deze twee maanden moet minimaal 25 procent zijn om in aanmerking te komen voor de TONK.

Rotterdammers kunnen deze Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) aanvragen via www.rotterdam.nl/tonk

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl