Brief over hulp aan gedupeerden toeslagenaffaire

Rotterdamse gedupeerden van de toeslagenaffaire krijgen binnenkort een brief van de gemeente. Daarin wordt hulp bij geldzorgen en andere problemen aangeboden.

Vanaf de week van 29 maart kunnen de gedupeerden de brief op de mat verwachten. Er staat in dat de gemeente hulp biedt. Bijvoorbeeld bij vragen of problemen met schulden, wonen, werk of dagbesteding, gezondheid en gezin. Een ander onderdeel van de hulp is het tijdelijk stopzetten van het innen van schulden.

Uiteraard kunnen Rotterdammers zelf beslissen of zij hulp aanvaarden, zonder dat dit invloed heeft op de compensatie en het dossier bij de Belastingdienst. Om iedereen goed te kunnen helpen worden niet alle brieven tegelijk verstuurd. Wie niet wil wachten of geen brief heeft ontvangen kan via Vraagwijzer ook zelf contact opnemen met het Hulpteam Toeslagen010.

3.000 mensen
De gemeente mag deze Rotterdammers nu zelf benaderen omdat de adresgegevens zijn vrijgegeven door de Belastingdienst. Eerder was dit door privacyregels niet mogelijk. Het gaat om de Rotterdammers die zich bij de Belastingdienst hebben gemeld als gedupeerde. Een groep van zo’n 3.000 mensen.

Contact
Rotterdammers die problemen hebben omdat hun kinderopvangtoeslag is teruggevorderd, kunnen contact opnemen met de Vraagwijzer. Bel 14 010 om contact te komen met de Vraagwijzer of het Hulpteam Toeslagen010.

Meer informatie
Meer informatie kun je vinden op rotterdam.nl/hulpteamtoeslagen010.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl