Gezocht: deelnemers onderzoek stemmingsklachten KOPP-kinderen

Voor een onderzoek naar stemmingsklachten bij kinderen van ouders met psychische problemen (KOPP) zijn deelnemers nodig. Deze kinderen hebben namelijk een grotere kans om een stemmingsstoornis te ontwikkelen. En hoe eerder de symptomen herkend worden, des groter de kans dat deze kinderen geholpen kunnen worden voordat zij een stoornis ontwikkelen.

Wil je ouders met psychische problemen of hun kinderen daarom wijzen op dit onderzoek? Het Erasmus MC en Sophia Kinderziekenhuis voeren het onderzoek uit. Aanmelden kan via de projectwebsite van MARIO. MARIO staat voor Mood And Resilience In Offspring ofwel: stemming en veerkracht bij nakomelingen. De MARIO screeningstudie is een studie naar het ontwikkelen, testen en invoeren van een vragenlijst om symptomen van een stemmingsstoornis bij kinderen van ouders met psychische problemen vroeg te herkennen. Lees hier een interview met de hoofdonderzoeker.

Deelnemers onderzoek
De deelnemers aan dit onderzoek moeten jongeren zijn in de leeftijd van 10-25 jaar die een ouder hebben met psychische problemen, of ouders met psychische problemen die kinderen hebben in de leeftijd van 10-25 jaar.

Voor het onderzoek vullen deelnemers één keer een korte online vragenlijst in. Daarna volgt een kort telefonisch interview. In totaal duurt deelname ongeveer 30 minuten.

Bij jongeren tot 18 jaar vragen we ook een ouder om deel te nemen aan het onderzoek.

Meer informatie
Mail voor vragen of interesse in posters of folders naar: mario@erasmusmc.nl

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl