Save the date 6 september: Taalcongres als aftrap van de Week van Lezen en Schrijven

Zo’n 90.000 Rotterdammers hebben moeite met lezen en schrijven. Wil je leren hoe je laaggeletterdheid kunt herkennen op de werkvloer, aan het loket, op het schoolplein of in de spreekkamer? En wat je kunt doen om hen te helpen? Zet dan het Taalcongres op 6 september 2021 alvast in je agenda!   

Tijdens het Taalcongres krijg je praktische tips over hoe je laaggeletterde Rotterdammers kunt helpen. Bijvoorbeeld door brieven geschikt te maken voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven.

Programma 
Er zijn workshops, kennissessies en inspirerende sprekers. Na afloop is er de mogelijkheid om met elkaar na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.  

Coronamaatregelen 
We houden rekening met de corona maatregelen. Het plan is om het Taalcongres zowel fysiek als digitaal aan te bieden, maar dit is afhankelijk van de coronamaatregelen die op dat moment gelden.

Datum en tijd
Het Taalcongres vindt plaats op maandag 6 september van 13.00 – 17.00 uur.

Week van Lezen en Schrijven 
Met het Taalcongres trapt de gemeente Rotterdam de Week van Lezen en Schrijven af. Van 6 tot en met 12 september 2021 zijn er diverse activiteiten in de stad die het belang van taal onderstrepen.   

Meer informatie
Een uitnodiging met het volledige programma en een aanmeldlink volgt in de loop van augustus. Kijk op de website voor meer informatie en tips bij laaggeletterdheid.

Mis het niet en noteer 6 september 13.00-17.00 uur alvast in je agenda!  

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl