Wijkteam-community: signaleren van huiselijk geweld en kindermishandeling

Wat doe je met signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling? Hoe bespreek je je zorgen met collega’s, en eventueel met Veilig Thuis? Discussieer deze zomer mee over dit onderwerp en wissel ervaringen uit met andere zorgprofessionals in de Wijkteam-community!

De Wijkteam-community is een online scholings- en informatiecampagne speciaal voor professionals die in of samen met het wijkteam werken. Het doel is om wijkteammedewerkers te ondersteunen bij het gebruik van de meldcode, het werken aan veiligheid in gezinnen en onderlinge ervaringsuitwisseling te bevorderen.

Thema signaleren
In de zomermaanden gaat het vooral over signaleren van huiselijk geweld en kindermishandeling. Welke signalen kun je opvangen? En wat doe je vervolgens met die signalen? Hoe bespreek je je zorgen met collega’s of eventueel met Veilig Thuis? Ook wordt er ingegaan op de gratis online Kindcheck-cursus die je als lid van de community kunt volgen. Bovendien biedt de community professionals een platform om vragen te stellen, ervaringen uit te wisselen en discussies te starten.

Aanmelden
Aanmelden voor de Wijkteam-community is gratis. Maak hiervoor eerst een account aan op de website van 1SociaalDomein. Dat doe je door te klikken op de grijze button ‘Registreren’ rechts bovenin. Na registratie, kun je jezelf aanmelden voor de ‘Wijkteam-community Aanpak Kindermishandeling en Huiselijk Geweld’. Deze vind je  terug onder 'Groepen'. Nadat je bent toegelaten tot de groep, ontvang je een e-mailbericht en kun je de community gaan ontdekken.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl