Sociaal wijkverhaal: ‘De man met de hond’

Elke dag staan 43 wijkteams klaar om de Rotterdammer die wel wat extra hulp kan gebruiken, weer op weg te helpen. In de rubriek 'Sociaal wijkverhaal' vind je verhalen uit het wijkteam. Over hoe zij en hun netwerk samenwerken aan een oplossing. Lees hier het verhaal van Marij.

Voor de deuren van de supermarkt staat een hond aan een paaltje. Het beest blaft, trekt en gromt. Voorbijgangers steken geschrokken de straat over. De hond is bekend in de wijk, zijn baas ook. Mensen zijn een beetje bang voor het stel, de buren in het bijzonder. Zij durven niet meer met hem te praten over het eeuwige geblaf en de stank. Bert luistert niet en past zich niet aan. Hij wordt overal boos om en weigert hulp.

Overlast
Marij werkt in het wijkteam en is specialist in de openbare geestelijke gezondheidszorg. Samen met o.a. Veilig Thuis, de wijkagent en de woningcorporatie bespreekt ze de situatie. De man heeft veel financiële problemen, betaalt zijn huur niet en de geluids- en stankoverlast zijn onhoudbaar. Het kan zo niet langer vindt iedereen. Maar wat is wijsheid? Iedere partij om de tafel is het erover eens, de man uit zijn huis zetten kán niet de oplossing zijn. Dat is het probleem verplaatsen. Lees hier hoe dit verhaal afliep.

Voor meer verhalen, volg het wijkteam op Linkedin.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl