Cursus ‘Niet meer door het lint’ start 24 oktober

Kom jij in jouw dagelijkse praktijk wel eens mannen tegen die veel boosheid en frustratie voelen? In ‘Niet meer door het lint’ leren zij hoe zij problemen en conflicten positief kunnen oplossen, zonder verbaal of fysiek geweld. 

Problemen en conflicten niet met geweld oplossen. Dat zijn de leerpunten in deze cursus. Deelnemers oefenen vaardigheden om positieve oplossingen te zoeken. Zij leren hoe je zij impulsen kunnen beheersen en omzetten in ander gedrag. Ook leren zij hoe ze kritiek kunnen geven en krijgen.

‘Niet meer door het lint’ is voor mannen die snel boos worden en dit uiten op een verbaal of fysiek gewelddadige manier. Bijvoorbeeld met schelden en tieren, slaan of ander lichamelijk geweld. Later hebben zij hier vaak spijt van.

16 bijeenkomsten
Om te leren hoe je boosheid op een positieve manier kan uiten, komen de deelnemers 4 tot 5 maanden bij elkaar in 16 bijeenkomsten van 2 uur. Dat biedt voldoende tijd om inzicht te krijgen in het eigen gedrag, en nieuwe probleemoplossende vaardigheden goed te oefenen.

'Niet meer door het lint' is onderzocht en wordt aangemerkt als goed onderbouwd.

Datum, tijd en plaats
Datum: Starten kan vanaf 24 oktober aanstaande van 18.00 – 20.00 uur
Plaats: Directiekade 15 in Rotterdam

Aanmelden en meer informatie
De cursus is gratis voor inwoners van Rotterdam. Voor inschrijven en meer informatie kan je terecht bij Avant sanare.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl