Weetjes voor bewindvoerders

De gemeente Rotterdam financiert in 2023 550 babystartpakketten voor aanstaande en kersverse ouders die rond het sociaal minimum leven. Om hiermee stress weg te nemen bij ouders met geldzorgen. In het babystartpakket zitten basisartikelen die zij nodig hebben.

De babystartpakketten van Stichting Babyspullen bestaan uit 120 tot 130 items, zoals babykleertjes, verzorgingsproducten, luiers, kruiken en lakentjes. Er is een pakket voor de kraamperiode en een pakket voor kinderen tot ongeveer 1,5 jaar. De nieuwwaarde van een pakket bedraagt €750 tot €1.250. Stichting Babyspullen stelt de pakketten samen uit gedoneerde en nieuwe spullen.

Aanvragen
Zorgverleners en hulpverleners kunnen een babystartpakket aanvragen voor hun cliënt. Dat kan vanaf 20 weken zwangerschap. De babystartpakketten zijn bedoeld voor ouders met een inkomen tot 130 procent van het sociaal minimum en/of ouders zonder sociaal netwerk. Stichting Babyspullen doet geen inkomenstoets, maar vertrouwt op de integriteit van de aanvrager.

Je kunt je hier eenmalig registreren en een account aanmaken. Daarna kun je een of meerdere pakketten aanvragen. Binnen 1 week krijg je bericht of de aanvraag is goedgekeurd. Voor vragen of meer informatie: info@stichtingbabyspullen.nl of 072-7370263. Of bekijk de animatie.

Moeders van Rotterdam
Je kunt zwangere moeders die ondersteuning nodig hebben daarnaast aanmelden bij het Aanmeldpunt van Moeders van Rotterdam. Kijk op: rotterdam.nl/aanmeldpunt-moeders-van-rotterdam

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl