Weetjes voor bewindvoerders

In dit artikel lees je over: 

1. E herkenning

2. Jaarverslag KBR 2022 gepubliceerd

1. E herkenning
Het is een tijd lang stil geweest op het gebied van E herkenning. Met E herkenning kan een bewindvoerder namens zijn cliënt digitaal zakendoen met de overheid. De bewindvoerder is dan met een speciaal register gekoppeld aan het DigiD van de burger. Rotterdam is nu hard bezig om dit tot uitvoering te brengen. In de maand juni gaan we de technische testen doen. Als die slagen gaan we testen met een aantal bewindvoerders met name op de klantvriendelijkheid. Hiervoor hebben we al kandidaten. Zodra er meer nieuws is, zal het hier gemeld worden.

2. Jaarverslag KBR 2022 gepubliceerd
In 2022 heeft de KBR (Kredietbank Rotterdam)  in nauwe samenwerking met het Expertise Team Financiën, bewindvoerders, schuldeisers en door de inzet van de medewerkers van de KBR voor 1.758 mensen een geslaagde regeling voor hun schulden gerealiseerd.Het Expertise Team Financiën heeft daarnaast voor ruim 602 mensen een oplossing gevonden door een betalingsregeling te treffen. Wij hebben met elkaar voor 2.360 Rotterdammers iets kunnen betekenen in hun schuldenpositie. U kunt het Jaarverslag KBR 2022 hier lezen. 

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl