HPV-prik op centraal station 5 t/m 11 juni

Mensen in de leeftijd van 19 tot 27 jaar kunnen van 5 tot en met 11 juni een gratis HPV-prik halen op Rotterdam Centraal. Veel jongvolwassenen willen die prik wel maar komen er niet aan toe. De GGD maakt het forenzen en studenten makkelijk met deze tijdelijke priklocatie op het station.

Om je dit jaar als jongvolwassene kosteloos volledig te beschermen tegen het HPV-virus, moet je je eerste vaccinatie voor eind juli 2023 halen. Er zijn namelijk twee prikken nodig en er moet minimaal 5 maanden tussen de twee vaccinaties zitten.

Volgend jaar kost het geld.

Alle mannen en vrouwen die geboren zijn tussen 1 januari 1996 en 31 december 2003 kunnen zich in tegen het HPV-virus laten vaccineren. Een afspraak maken is niet nodig, alleen een ID is genoeg.

HPV staat voor humaan papillomavirus. Een besmetting kan soms leiden tot kanker op verschillende plekken in het lichaam. De prik beschermt hiertegen.

Lees hier meer over HPV en de HPV-vaccinatiecampagne. 

Mis ‘m niet
Onder de noemer Mis ‘m niet kan iedereen die in aanmerking komt, er terecht op station Rotterdam centraal in de week van maandag 5 tot en met zondag 11 juni. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 11.30 tot 19.30 uur en in het weekeinde van 10.00 tot 17.00 uur.

De vaccinaties geeft de GGD achter de poortjes. Maar als mensen wel de gratis prik mogen halen en geen ov-chipkaart bij zich hebben, laten wij ze erdoor.

Help je ons?
Jouw hulp bij het verspreiden van deze boodschap is erg welkom. Werk je met mensen tussen de 19 en 27 jaar, geef het ze dit bericht  door! Wil je video’s, flyers of posters over de HPV-vaccinatie ontvangen? Stuur dan een bericht naar Jikke Kuiper, jg.kuiper@rotterdam.nl en Julie Vroom, j.vroom@rotterdam.nl

Of deel de social mediaposts van de GGD op bijvoorbeeld LinkedIn.

We waarderen dit zeer!

 

 

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl