Wat is er te doen?

In dit overzicht vind je verschillende trainingen en activiteiten voor jou als professional in het sociaal domein, of voor jouw cliënt. In dit overzicht: 

1. Opvoedcursus Omgaan met Pubers in Delfshaven

2. Opvoedcursus Peuter in Zicht | 27 oktober 2023

3. Webinar ‘Inspiratie voor de mentale gezondheid van jongeren’

Opvoedcursus Omgaan met Pubers in Delfshaven

Omgaan met Pubers is een cursus waarbij je in 6 bijeenkomsten meer inzicht krijgt in het gedrag van je puber. Hierdoor weet je waarom een puber zich gedraagt zoals hij/zij doet. Door hier goed mee om te gaan krijg je een gelukkigere puber en een prettigere sfeer in huis.

Aanmelden en meer informatie
Aanmelden en meer informatie over 'Omgaan met pubers' kan via deze link. De cursus start op maandag 30 oktober om 8:30 uur bij OBS de Boog, Kedoestraat 102. 

Opvoedcursus Peuter in Zicht 

Peuter in Zicht is een gratis opvoedcursus voor ouders met kinderen 1,5 tot 4 jaar. Het programma bestaat uit 4 bijeenkomsten waarin de ouders/opvoeders met elkaar vaardigheden oefenen om hun peuter te steunen, stimuleren en sturen.

Aanmelden en meer informatie
Peuter in Zicht start op vrijdag 27 oktober om 9:00 bij Het Open Venster, Catullusweg 440 (IJsselmonde). Klik op deze link voor een uitgebreide beschrijving van de onderwerpen per bijeenkomst.

Webinar ‘Inspiratie voor de mentale gezondheid van jongeren’

Op maandag 23 oktober 2023 om 20:00 uur vindt een gratis webinar voor ouders met kinderen op het voortgezet onderwijs plaats. Het doel van dit webinar is om ouders handvatten te geven om mentale gezondheid bespreekbaar te maken met hun kind.

Aanmelden en meer informatie
De webinar 'inspiratie voor de mentale gezondheid van jongeren', vindt plaats op maandag 23 oktober om 20.00 uur. De webinar is online. Aanmelden kan via deze link. 

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl