Energietoeslag aanvragen vanaf 1 november

Huishoudens met een laag inkomen kunnen vanaf 1 november weer de energietoeslag van 1.300 euro bij gemeente Rotterdam aanvragen. Als zorgverlener kunt u mensen met een laag inkomen wijzen op de energietoeslag. En hen op weg helpen met de aanvraag.

De energietoeslag is bedoeld voor Rotterdamse huishoudens met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum. Hoeveel dat is, verschilt per situatie. Op www.rotterdam.nl/energietoeslag staan de inkomensgrenzen vermeld.

De gemeente betaalt half oktober de energietoeslag automatisch uit aan Rotterdammers van wie het inkomen bekend is. Dit zijn onder andere Rotterdammers die in augustus 2023 een bijstandsuitkering hebben ontvangen. En Rotterdammers die vorig jaar de energietoeslag hebben gekregen en dit jaar ook voldoen aan de voorwaarden.

Energietoeslag aanvragen

Aanvragen van de energietoeslag kan vanaf 1 november 2023. De aanvraag gaat digitaal, via deze link. Bij de digitale aanvraag is het niet meer nodig om een kopie van het ID-bewijs te uploaden. Daarmee is de aanvraag weer wat makkelijker gemaakt.

Hulp bij aanvragen

De Vraagwijzers in de stad bieden hulp bij het aanvragen van de energietoeslag.

Meer informatie?

Kijk op Energietoeslag voor lage inkomens | Rotterdam.nl

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl