Twee gratis opvoedtrainingen: omgaan met dreumesen en omgaan met pubers

Dreumestijd

Dreumestijd bestaat uit 10 bijeenkomsten waarin je handvatten krijgt voor het opvoeden van jouw dreumes. De cursus is voor ouders van kinderen van 1 tot 2 jaar. In deze cursus hebben we het over vaardigheden die je als ouder nodig hebt om jouw dreumes tijdens deze fase te helpen groeien.

Peuteropvang Dwarka (Schiedamseweg 282) start op woensdag 13 maart om 9:00 uur

Peuteropvang de Wissel (Spoorweghaven 174) start op woensdag 3 april 9:00 uur

Omgaan met pubers

Niet alleen het lijf van pubers verandert, maar ook het gevoel dat ze over zichzelf hebben. Je puber is op zoek naar wie hij of zij is, of wil zijn. In deze training kijken we naar waar deze veranderingen vandaan komen en wat ze betekenen voor je puber.

Als ouder wil je graag dat je puber luistert, maar luister jij al naar jouw puber? We oefenen met goed luisteren. Als je goed luistert kan het zomaar dat jouw puber meer gaat vertellen.

Pubers zijn groot genoeg om mee te denken over de afspraken en oplossingen. In de praktijk blijkt dat meestal positief te zijn, omdat jullie samen de afspraak of oplossing zorgvuldig gekozen hebben.

Fysieke cursus:
Paus Joannesschool (Stuart Millpad 82) start woensdag 22 mei om 8:45 uur
IBS Noen (Paradijsplein 1) start op donderdag 23 mei 9:00-11:00 uur
 

Online cursus:
Online | start donderdag 21 maart 20:00-22:00 uur
Online (namens Lyceum Kralingen) | start maandag 11 november 20:00-22:00 uur

 

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl