Het AOW- en Jeugdtegoed kan weer aangevraagd worden!

13 maart is het nieuwe pasjaar van het AOW- en Jeugdtegoed van start gegaan. Dit betekent dat Rotterdammers die ervoor in aanmerking komen het tegoed nu aan kunnen vragen.

Het AOW- en jeugdtegoed is een extraatje voor Rotterdamse gezinnen met kinderen en AOW’ers met een laag inkomen. Het tegoed wordt door de gemeente Rotterdam op de Rotterdampas gestort en is te besteden bij aangesloten winkels aan allerlei producten. Bijvoorbeeld kleding, thuiszorgartikelen, mobiele telefoons, en sport- en schoolspullen. Ben je benieuwd naar de volledige lijst met winkels en productcategorieën? Kijk dan op www.rotterdam.nl/jeugdtegoed of www.rotterdam.nl/aow-tegoed.

Voor wie is het AOW- en jeugdtegoed?

Het AOW- en jeugdtegoed is bedoeld voor Rotterdamse AOW’ers met een laag inkomen en kinderen die opgroeien in Rotterdamse gezinnen met een laag inkomen. AOW’ers krijgen € 450, kinderen van 4 tot en met 11 jaar € 275 en jongeren van 12 tot en met 17 jaar € 850.

Nieuw dit jaar: 350 euro extra jeugdtegoed

De gemeente verhoogt het jeugdtegoed voor jongeren (12 tot en met 17-jarigen) van € 500 naar € 850. Met het tegoed kunnen aankopen worden gedaan bij een groot aantal aangesloten winkels en het openbaar vervoer. Jongeren hoeven niets extra’s te doen om dit extra tegoed te krijgen. Zoals gebruikelijk wordt dit tegoed gestort op de Rotterdampas.

Vraag nu het AOW- of jeugdtegoed aan!

Ken (of ben) jij iemand die mogelijk in aanmerking komt voor het tegoed? Wijs hem/haar hier dan op! Het tegoed is gemakkelijk aan te vragen op www.rotterdam.nl/jeugdtegoed-aanvragen of www.rotterdam.nl/aow-tegoed-aanvragen. Na beoordeling van de aanvraag wordt het tegoed op de Rotterdampas gestort. Het tegoed hoeft nooit terugbetaald te worden. 

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via rotterdamsociaal@rotterdam.nl