20 januari: training professionals eerste hulp bij psychische problemen

De training Mental Health First Aid leert deelnemers eerste hulp te bieden aan mensen met (beginnende) psychische problemen. Je leert in vier dagdelen om signalen van psychische problemen beter te herkennen en adequaat te reageren.  

Dit geldt voor zowel acute als zich ontwikkelende psychische problemen. De training bestaat uit 4 dagdelen van ieder 3 uur.

Geschikt voor mij?
Deze basistraining van Indigo Preventie is zeer geschikt voor mensen die door hun (vrijwilligers) werk te maken hebben met mensen met psychische problemen, zonder dat zij een inhoudelijke zorgopleiding hebben gevolgd.

Inhoud
De training is zo opgebouwd dat je de meest noodzakelijke kennis en kunde opdoet om mensen te benaderen, te informeren en ondersteunen. En zo nodig aan te moedigen gebruik te maken van hulp. De training draagt bij aan het verminderen van vooroordelen over mensen met psychische problemen. Ook verkleint deze de sociale afstand tussen mensen met en zonder psychische problemen

Je krijgt informatie over:

  • psychische problemen
  • signalen van psychische problemen
  • oefent met het starten van een gesprek
  • luisteren
  • aanmoedigen van hulp zoeken
  • handelen in crisissituaties.
  • mogelijkheden voor hulp

Certificaat
Deelnemers ontvangen een handboek en een aanvullende e-learning. Als deelnemers alle bijeenkomsten bijwonen en een toets afronden, ontvangen zij het Mental Health First Aid-certificaat.

Datum, tijd en locatie
Woensdagavonden 20, 27 januari 2020 en 3 en 10 februari
Tijd: 17.45 – 20.45 uur
Locatie: Pieter de Hoochweg 14, 3024 BH  ROTTERDAM

Maximum aantal deelnemers: 12

Aanmelden en toegangsprijs
Aan deelname zijn geen kosten verbonden. 
Aanmelden kan vanaf 18 jaar en alleen online via deze link.

 

Input aanleveren kan via e-mail: nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl