Traject voor vrouwen die te maken hadden met geweld

Op donderdag 4 maart start een traject voor vrouwen die te maken hebben gehad met geweld en een zelfstandige en positieve toekomst willen opbouwen.  Het traject heet De Nieuwe Toekomst. Het zorgt dat vrouwen actief aan de slag gaan om een zelfstandig bestaan op te bouwen.

Deelnemers starten met een training waarin ze diverse vaardigheden oefenen. Met hulp van een coach gaan ze werken aan een nieuwe toekomst. Daarin kan een opleiding of (vrijwilligers)werk passen.

Programma
De Nieuwe Toekomst bestaat uit:

  • Een training van 10 dagdelen.
  • Een persoonlijke coach die de vrouwen begeleidt bij het behalen van hun doelen.
  • Ondersteuning door de projectleider.
  • Een traject op maat.

De vrouwen gaan aan de slag met een persoonlijk ontwikkelingsplan, dat ze met ondersteuning van een coach uitvoeren en zo nodig bijstellen.

Effectieve interventie
De erkenningscommissie Maatschappelijke ondersteuning, participatie en veiligheid van Movisie heeft het traject erkend als Goed onderbouwd. Als sterke punten benoemt de commissie de uitgebalanceerde training, het maatwerk en het toekomstgerichte perspectief.

Datum en tijd
Op donderdagochtend 4 maart is de eerste bijeenkomst van de training. Het hele traject duurt 9 maanden.
Voor de cursus is motivatie, inzet en tijd vereist.  

Aanmelden en meer informatie
Zie de website van Avant sanare voor informatie en inschrijven.

 

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl