Sociaal wijkverhaal De matroos en zijn opknaphuis

Elke dag staan 43 wijkteams klaar om de Rotterdammer die wel wat extra hulp kan gebruiken, weer op weg te helpen. In de rubriek Sociaal wijkverhaal vind je verhalen uit het wijkteam. Over hoe zij en hun netwerk samenwerken aan een oplossing. Lees hier het verhaal van Wijkcoach Lianda.

Het was een medewerker van de bank die vertelde dat hij vermoedde dat het niet goed ging met  iemand die bij hen een hypotheek had lopen. De maandelijkse aflossing van slechts 60 euro werd niet meer betaald.

De vele brieven die de bank had gestuurd waren onbeantwoord gebleven. Ook waren zij aan de deur geweest, maar ze vonden de heer des huizes wat verward overkomen. Normaal gesproken heeft de bank het recht om na deze procedure het huis per opbod te verkopen, legde de bankmedewerker uit, maar dat konden zij niet over hun hart krijgen. De bankmedewerker belde 14010 en via-via kwam hij uit bij Lianda van het wijkteam.

Leeg huis
Lianda trommelde een collega op en samen belden zij aan bij de bijzondere portiekwoning. De man deed open en nodigde hen vrolijk uit binnen te komen. Het huis was nauwelijks ingericht. Er lag een matras op de grond in de woonkamer, er stonden twee opvallend mooie stoelen, maar verder was het leeg…

Lees hier hoe deze oude matroos weer op koers kwam. 

Voor meer verhalen, volg het wijkteam op LinkedIn.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl