15 februari: start cursus assertiviteit voor vrouwen

In deze praktische cursus leren vrouwen die te maken hebben (gehad) met geweld thuis, voor zichzelf opkomen en grenzen stellen.  De cursus bestaat uit negen bijeenkomsten die voorlopig online gegeven worden.

Tijdens de cursus oefenen de deelnemers met nieuwe communicatie- en gedragsstijlen. Zo oefenen de vrouwen met positief communiceren. Ook gaan ze hun eigen kracht ontdekken.

Leerdoelen
Assertiviteit betekent op een respectvolle manier voor je eigen mening op kunnen komen. Je toont dan respect voor jezelf en voor de ander.  Je leert jouw grenzen aan te geven en op te komen voor je eigen wensen, zonder daarbij de belangen van anderen uit het oog te verliezen.

Programma
Naast theorie, kennis en uitleg oefenen we met eigen praktijksituaties. Om ervoor te zorgen dat vrouwen de vaardigheden in het dagelijks leven kunt toepassen, zijn huiswerkopdrachten een belangrijk onderdeel van de cursus. De thema’s zijn:

  • stress
  • negatieve en positieve gedachten
  • emoties als boosheid en frustratie
  • onder woorden  brengen wat je denkt en voelt
  • duidelijk communiceren
  • eigenwaarde en zelfbewustzijn.

Datum en tijd
De eerste bijeenkomst is op maandag 15 februari van 9.30 tot 11.30 uur. De cursus is voorlopig online.

Aanmelden en meer informatie
Zie voor aanmelden en meer informatie de website van Avant sanare.
Deze cursus is voor Rotterdamse vrouwen met tijd, inzet en motivatie.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl