Onderzoek naar discriminatie in de ouderenzorg

Werk jij in de ouderenzorg in Rotterdam en heb je op het werk te maken (gehad) met discriminatie door patiënten? IDEM Rotterdam, expertisecentrum inclusie, discriminatie en emancipatie, is op zoek naar zorgverleners die hun ervaringen willen delen.

Een vervelende opmerking vanwege je huidskleur of het weigeren van zorg vanwege je geloofsovertuiging. Discriminatie is het anders behandelen van mensen vanwege onder andere hun afkomst of huidskleur, seksuele voorkeur, beperking of chronische ziekte, godsdienst en levensovertuiging of geslacht. Discriminatie is wettelijk verboden. IDEM onderzoekt de ervaringen van zorgverleners met discriminatie door patiënten in de Rotterdamse ouderenzorg.

Doel van het onderzoek
Het doel van het onderzoek is om meer te weten te komen over discriminatie-ervaringen van zorgverleners in de ouderenzorg en over de manier waarop zorginstellingen omgaan met signalen en meldingen van discriminatie van haar medewerkers. Met de resultaten van het onderzoek kan IDEM bijdragen aan de aanpak van deze problematiek.

Vragenlijst
Heb jij te maken (gehad) met discriminatie door cliënten en wil je jouw ervaringen delen? Via deze link kan je de vragenlijst inullen. Het invullen duurt ongeveer 5-7 minuten. Jouw antwoorden zijn volledig anoniem. Alvast bedankt voor je medewerking.

Meer informatie
Meer informatie over het onderzoek is te vinden op de website van IDEM. IDEM is onderdeel van het actieprogramma Integratie & Samenleven 2019-2022.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl