Nieuwe cursussen over mentale gezondheid voor teams

Steeds meer onderzoeken wijzen uit dat het aantal mensen dat mentale klachten ervaart toeneemt. In het nieuwe jaar biedt Avant sanare daarom wederom korte cursussen aan voor teams om mensen met mentale klachten te ondersteunen.

Teams van professionals of vrijwilligers kunnen zich aanmelden voor de cursussen Met kennis van mentale gezondheid en Van discriminatie naar inclusie. De cursussen zijn speciaal ontwikkeld voor vrijwilligers, beroepskrachten en organisaties. Ze bestaan uit 2 tot 3 bijeenkomsten en worden gegeven door een psycholoog.

Met kennis van mentale gezondheid
Heb jij cliënten, leerlingen of bezoekers bij wie je psychische problemen vermoedt? En weet je niet goed hoe je iemand met die problemen kan helpen? In deze cursus krijg je praktische tips en tools om psychische klachten te signaleren. Ook als iemand niet met zijn of haar mentale problemen te koop loopt. Daarnaast komt aan de orde hoe je hierover in gesprek kan gaan. Tot slot wordt besproken wat je kan doen om te helpen.

Van discriminatie naar inclusie
Ben jij benieuwd hoe inclusief er wordt gewerkt binnen jouw team? En wat jullie nog kunnen doen om te waarborgen dat iedereen zich veilig en geaccepteerd voelt, ongeacht geslacht, seksuele geaardheid, afkomst, kleur, politieke opvattingen of geloofsovertuiging? In deze korte cursus leer je met elkaar hoe discriminatie werkt, welke gedachtenpatronen ontstaan en hoe je die kan doorbreken. Je word je bewust hoe discriminatie invloed heeft op de mentale gezondheid. Je leert discriminatie beter herkennen, ook als het verborgen gebeurt. En wat je dan kan doen. In deze cursus leer je kortom alles over emoties, gedachten en gedrag bij discriminatie en zet je daarmee stappen op weg naar inclusie.

Datum, tijd en locatie
De startdatum, tijdstip en locatie zijn in overleg. Beide cursussen bestaan uit 2 bijeenkomsten van elk 3 uur, of 3 bijeenkomsten van 2 uur.

Aanmelden en meer informatie
Meld je via deze link aan voor de cursus Met kennis van mentale gezondheid en via deze link voor de cursus Van discriminatie tot inclusiviteit.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl