E-health cursussen voor jongeren

Jongeren die zich wel eens eenzaam voelen, somber zijn of piekeren, kunnen zich inschrijven voor de e-health cursus van Avant sanare. In de cursus leren jongeren over mentale gezondheid en krijgen ze inzicht in hun gedachten en gevoelens die hen gelukkig of ongelukkig maken.

Jongeren zitten door corona vaak thuis en voelen zich daarbij niet altijd happy. Zo ook Anne. Anne heeft weinig contact met anderen en voelt zich vaak somber, dat ze er wanhopig van wordt. Ze weet niet goed hoe ze eruit kan komen en weer plezier en energie kan voelen. Voor jongeren die zich net als Anne ongelukkig voelen maar niet weten wat ze eraan kunnen doen, kan e-health uitkomst bieden.

Persoonlijk traject
In een kort, persoonlijk traject met filmpjes, teksten, infographics en opdrachten, komen de jongeren meer over zichzelf te weten. Persoonlijke opdrachten worden via chatberichten, (beeld-)bellen en/of mail met pedagogen en psychologen besproken. Na de e-health voelen jongeren zich beter in hun vel. Ze kennen zichzelf beter en ervaren meer controle over hun gedachten en gevoelens.

Datum en tijd
Jongeren tot 23 jaar kunnen zich op elk moment inschrijven voor de cursus. Ze volgen de e-health cursus op een zelfgekozen moment. Ook spreken ze met hun persoonlijke begeleider af wanneer en op welke manier ze contact willen over hun voortgang.

Aanmelden en meer informatie
Jongeren kunnen zich aanmelden via de website van Avant sanare.
Kosten: tijd en inzet

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl