Overzicht cursussen voor ouders, kinderen en jongeren

Het aanbod van gratis cursussen, themabijeenkomsten en webinars voor (aanstaande) ouders, verzorgers, kinderen en jongeren in de regio Rotterdam-Rijnmond is groot. Op de website van CJG Rijnmond vind je een overzicht van alle gratis cursussen die voor (aanstaande) ouders en kinderen worden georganiseerd, online of op een locatie in de regio Rotterdam-Rijnmond.

Er zijn cursussen over allerlei verschillende onderwerpen en fases, van zwangerschap tot het kind 18 jaar is. Door gebruik te maken van het filter, kun je makkelijk zoeken naar passend aanbod. 

Greep uit het aanbod
In de maand februari worden onder meer de webinar Mediaopvoeding en de digitale groepsbijeenkomst Rust, Reinheid, Regelmaat georganiseerd.

Webinar Mediaopvoeding (12+)
In deze webinar leren ouders over de voor- en nadelen van sociale media gebruik van hun puber. Daarnaast krijgen ze handige tips en informatie over lastigere onderwerpen, zoals sexting en grooming. Door middel van een filmpje en quizvragen gaan de ouders actief aan de slag met de onderwerpen. Tijdens de webinar krijgen ze de mogelijkheid om live vragen te stellen. Een CJG-professional zal proberen zo veel mogelijk vragen te beantwoorden. Na afloop van de webinar beschikken ouders over alle kennis die nodig is voor een goede mediaopvoeding.

Datum en tijd
De webinar Mediaopvoeding (12+) vindt plaats op maandag 21 februari van 20:00 tot 21:00 uur.

Rust, Reinheid, Regelmaat
De digitale groepsbijeenkomst Rust, Reinheid, Regelmaat leert ouders met baby’s onder de 4 maanden over slapen, ritme, huilen en inbakeren. Tijdens de bijeenkomst krijgen ouders de mogelijkheid om vragen te stellen en met andere ouders in gesprek te gaan.

Datum en tijd
Rust, Reinheid, Regelmaat vindt plaats op dinsdag 22 februari van 9:00 tot 11:00 uur.

Aanmelden en meer informatie
Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van het CJG.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl