Weetjes voor bewindvoerders

Hier vind je de weetjes voor bewindvoerders. Dit keer lees je informatie over de nieuwe beslagwet.

Per jaar melden zich zo’n 2.000 jongeren voor schulddienstverlening bij de gemeente Rotterdam. Het belangrijkste uitgangspunt voor schulddienstverlening bij jongeren is perspectief op een schuldenvrije, nabije toekomst.

Wetswijziging
Per 1 januari 2021 is de nieuwe beslagwet ingegaan (de Wet vereenvoudiging Beslagvrije voet). Deze wet heeft gevolgen voor de berekening van het vrij te laten bedrag in minnelijke (en wettelijke) schuldregelingen. Hierdoor heeft deze wetswijziging gevolgen voor het aanbod dat we als gemeente Rotterdam aan jongeren kunnen doen in de schulddienstverlening.

Jongeren met alleen een DUO-inkomen
Er melden zich per jaar 50 tot 100 jongeren met alleen een DUO-inkomen voor schulddienstverlening. De aanpassing in de huidige wetgeving heeft als gevolg dat jongeren die alleen een DUO-inkomen ontvangen via een andere toegang terecht komen bij de Kredietbank Rotterdam.

Aanmelden
Heb je een jongere met alleen een DUO-inkomen onder bewind, en wil je hem of haar aanmelden voor schuldregelen? Ga dan naar de website van de gemeente Rotterdam

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl