19 februari: start talentontwikkelingsprogramma voor creatieve jongeren

Ken jij jongeren die dromen van een carrière in de creatieve industrie? Maar missen zij de juiste vooropleiding of benodigde werkervaring? Wijs ze dan op het PlusWhat-programma. PlusWhat begeleidt jongeren van 16 t/m 27 jaar richting opleiding, stage of werk in de creatieve industrie.

Tijdens het programma leren jongeren vaardigheden om te werken in de creatieve industrie. Denk aan filmen, monteren, tekst/script schrijven, samenwerken en netwerken. Ook bouwen ze een mooi portfolio op. De jongeren worden hierin begeleid door professionals uit de creatieve industrie. Deelname is gratis.

Talent Day
Voorafgaand aan het programma vindt een Talent Day plaats. Tijdens deze dag maken de jongeren kennis met elkaar en gaan zij aan de slag met een scala aan leuke opdrachten en workshops.

Data en tijden
PlusWhat heeft een fulltime- en verkort traject. Jongeren die zich aanmelden voor het fulltime traject zijn verplicht om voorafgaand deel te nemen aan de Talent Day. Voor het verkorte traject is deelname aan de Talent Day niet verplicht, maar het wordt wel aangeraden.

De Talent Day vindt plaats op zaterdag 19 februari en start om 10.00 uur.

PlusWhat Program – fulltime traject
Het PlusWhat Program vergt vijf dagen per week inzet, gedurende 14 weken. Voorafgaand aan het programma is deelname aan de Talent Day op zaterdag 19 februari verplicht. Het programma start op maandag 28 februari. De deadline voor het inschrijven is vrijdag 18 februari.

PlusWhat Deal – verkort traject
Het verkorte traject - PlusWhat Deal – start op woensdag 30 maart. Elke week is er een workshop, gedurende drie weken. De deadline voor het inschrijven is vrijdag 4 Maart. Deelname aan de Talent Day is niet verplicht, maar het wordt wel aangeraden.

Aanmelden en meer informatie
Wil je een jongere aanmelden? Stuur dan een e-mail naar pluswhat@wedowe.org of bel naar 06 59 06 40 49. Meer informatie over PlusWhat vind je op de website van Stichting wedowe.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl