Extra energietoeslag voor lage inkomens

Rotterdamse huishoudens met een laag inkomen of net boven het sociaal minimum krijgen in 2022 een energietoeslag voor de stijgende energiekosten. Als professional kunt u mensen met een minimuminkomen wijzen op deze mogelijkheid. Zo lopen zij de energietoeslag 2022 niet mis.

Rotterdam is op 23 maart begonnen met het uitbetalen van de energietoeslag. Mensen die op 1 januari 2022 een uitkering van gemeente Rotterdam kregen, hebben de toeslag rond 25 maart ontvangen. De energietoeslag is bedoeld voor het betalen van de energierekening.

Zelf de toeslag aanvragen
Huishoudens met een laag inkomen die geen uitkering van de gemeente ontvangen, kunnen vanaf begin mei de energietoeslag zelf aanvragen. Het gaat om huishoudens met een inkomen tot 130% van het wettelijk sociaal minimum, en die de toeslag niet eerder automatisch hebben ontvangen. Zij moeten de toeslag zelf aanvragen, omdat de gemeente heeft deze groepen niet helemaal in beeld heeft.

Aanvragen en meer voorwaarden
Vanaf welke datum de energietoeslag kan worden aangevraagd, wordt gemeld op de website. Hier worden ook de verdere voorwaarden gepubliceerd zodra deze bekend zijn.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl