Online cursus steun aan vluchtelingenkinderen

De eerste Oekraïense vluchtelingenkinderen gaan hier al naar school. Ze hebben vaak stressvolle gebeurtenissen meegemaakt. Als je met hen te maken hebt, kun je een zeer belangrijke rol spelen. De online cursus Steun bieden aan vluchtelingenkinderen, kan daarbij helpen. Je kunt hem in je eigen tempo volgen. Hij duurt 4 uur in totaal.

Zonder steun van een betrouwbare volwassene blijft het stressniveau in het lijf en in de hersenen van kinderen hoog: het gevoel dat er continu gevaar dreigt. Als je je werk te maken hebt met deze kinderen, kun je bijdragen aan hun veerkracht en herstel. Samen met andere organisaties heeft Augeo Foundation* een cursus ontwikkeld gericht op kinderen en een voor jongeren. De campagne Expeditie Veerkracht helpt professionals om hen nog beter te steunen.

*Augeo Foundation is een landelijke stichting die zich inzet voor een veilig thuis voor ieder kind. Dit doet ze door onder andere deskundigheidsbevordering en onderzoek.

Datum en tijd
Je kunt met de cursus starten wanneer je wil. Ook kun je tussentijds pauzeren en op een ander moment weer verdergaan.  Je bent er gemiddeld in totaal vier uur mee bezig.

Aanmelden en meer informatie
​​​​​​Om deel te nemen moet je een account aanmaken. Klik hier om je aan te melden. 

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl