Nieuwe verordening leerlingenvervoer

Help je ouders met het aanvragen van leerlingenvervoer voor hun kind? Dan is het goed om dat nu te doen, zodat het vervoer goed is geregeld voor volgend schooljaar. Dan geldt er een nieuwe verordening leerlingenvervoer. Deze biedt de gemeente meer ruimte en flexibiliteit om vergoedingen toe te kennen voor kinderen in het voortgezet speciaal onderwijs.

Hiermee kan hun ontwikkeling naar zelfredzaamheid in het reizen naar school meer worden gestimuleerd. Denk aan reizen (onder begeleiding) met fiets of openbaar vervoer voor leerlingen die dit aankunnen.

Eerder kon de gemeente alleen een vergoeding geven wanneer ouders een minimuminkomen hadden. Nu kunnen alle kinderen die naar het voortgezet speciaal onderwijs gaan op ten minste 6 km van hun woonadres, voor een vergoeding in aanmerking komen. Het idee hierachter is dat dit kinderen op het voortgezet speciaal onderwijs stimuleert om te leren met de fiets of het openbaar naar school te gaan. De nieuwe verordening beschrijft hoe dit zorgvuldig kan door het voeren van gesprekken met ouders en leerlingen en het inwinnen van advies door onderwijs- of zorgprofessionals. Het kan dus zijn dat de gemeente na de aanvraag, met ouders in gesprek gaat over de mogelijkheden van hun kind om zelfredzamer te worden in het reizen.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl