23 juni: symposium KOPP/KOV

Ben je (aankomend) professional binnen de GGZ, zorg, onderwijs of welzijn? Wees dan welkom bij een online symposium over kinderen van ouders met psychische problemen/kinderen van ouders met verslavingsproblemen (KOPP-KOV.  De bijeenkomst is op donderdagmiddag 23 juni.

Na dit symposium heb je meer kennis en vaardigheden op het gebied van KOPP-KOV casuïstiek. YOUZ verslavingszorg & Indigo Preventie organiseren deze samen met de gemeente Rotterdam.

Waarom?

• Omdat volgens een analyse van de gemeente Rotterdam de factor ouderlijke psychopathologie op nummer 2 in de ranking staat van invloedrijke factoren die mogelijk problemen kan veroorzaken bij kinderen.

• Omdat we weten dat ongeveer 1 op 6 kinderen een KOPP/KOV kind is en omdat in alleen Rotterdam om zo’n 20.400 kinderen van 0-18 jaar gaat. Maar die bereiken we nog onvoldoende.

Hoe?
Met interactief theater van theatergroep Bint en workshops gaan we aan de slag met dit thema. Na afloop ontvang je een handreiking met tips om in gesprek te gaan en te blijven met kinderen en hun ouder(s) waarbij dit speelt.

Datum en tijd
Donderdag 23 juni van 13:00-17:00 uur.

Aanmelden en meer informatie
Klik hier om je aan te melden
Het symposium zal waarschijnlijk SKJ-geaccrediteerd worden voor jeugd- en gezinsprofessionals (3 punten).

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl