Weetjes voor bewindvoerders

Bewindvoerders lezen hier over de energietoeslag voor Rotterdammers met een laag inkomen, en de wijziging bankkosten.

1. Energietoeslag
Rotterdammers met een laag inkomen, tot 140% van het sociaal wettelijk minimum worden hard getroffen door de stijgende energieprijzen. Ze kunnen vanaf maandag 2 mei energietoeslag van 800 euro aanvragen. Deze toeslag is een steuntje in de rug dat helpt bij het betalen van de hoge energierekeningen. Heb je contact met mensen die misschien in aanmerking komen voor deze toeslag? Wijs ze hier dan op!

Aanvullende informatie

  • Hoeveel 140% van het sociaal minimum is, verschilt per situatie. Hier lees je meer over op de website.
  • Aanvragen gaat online, hier is DigiD voor nodig.
  • De aanvrager moet op de datum van aanvragen in Rotterdam wonen.

Aanvragen
De Vraagwijzers en het Informatiepunt Digitale Overheid in de centrale bibliotheek kunnen helpen bij het aanvragen.

2. Wijziging bankkosten
Onlangs heeft de rechtbank bekend gemaakt dat voor de bankkosten per 1 januari van dit jaar € 10,00 per persoon gerekend mag worden. De gemeente Rotterdam heeft eerder € 6,00 (ex btw) bankkosten voldaan. De gemeente onderzoekt nu of het verschil op korte termijn zonder aanvraag kan worden voldoen.

Wij verzoeken je daarom dringend nu nog geen aanvraag in te dienen voor de verhoogde bankkosten, maar verdere berichtgeving af te wachten. Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl