Weetjes voor bewindvoerders

Ben je bewindvoerder? Dan is onderstaande informatie misschien interessant voor je:

1. Aanvraag bijzondere bijstand bij start schuldhulpverlening
2. Beslisboom recht bijzondere bijstand
3. Boekhouding op orde voor ex-ondernemers
4. Spreekuur KBR

 

1. Aanvraag bijzondere bijstand bij start schuldhulpverlening
Wanneer je besluit om bijzondere bijstand pas aan te vragen bij de start van de schuldhulpverlening omdat er daarvoor sprake was van draagkracht, vermeld dan de gewenste ingangsdatum. Voor de behandelende ambtenaar scheelt dat veel werk, die kan dan het onderzoek naar het inkomen overslaan. Ook krijg je dan geen verzoeken om informatie over het inkomen. De klant wordt dus sneller geholpen!

2. Beslisboom recht bijzondere bijstand
In de evaluatiebijeenkomst van afgelopen oktober is de wens geuit een beslisboom voor het recht op Bijzondere Bijstand op de website te zetten. Wij pakken dit op. Maar er is sprake van een capaciteitsprobleem bij de afdeling die het moet uitwerken. De beslisboom komt daardoor later.

3. Boekhouding op orde voor ex-ondernemers
Een ex-zzp’er heeft vaak zijn boekhouding niet op orde. Dan is het niet mogelijk om aan te melden voor de schuldhulpverlening. De harde eisen zijn  dat de onderneming is uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel, en het inkomen niet hoger dan 120 % van de bijstandsnorm is.

In dat geval kan je als bewindvoerder je klant aanmelden bij het Expertise Team Financiën. Zij onderzoeken of het dossier voldoet aan de eisen en melden dan aan bij een boekhouder die samenwerkt met de gemeente. Deze maakt dan de boekhouding op orde zodat aanmelding voor schuldhulpverlening kan plaatsvinden.

4. Spreekuur KBR
Ieder maandag van 15. 00 uur tot 16.00 uur houdt de KBR telefonisch spreekuur voor bewindvoerders. Daar kunt u casussen bespreken waarvan het voor u niet direct duidelijk is of ze aangemeld kunnen worden.  Dan zal vaak blijken dat er meer mogelijk is dan u vooraf dacht.

U wordt geholpen door:

Rodney Ramdharie      0623246972
Viean Dosky                 0620010841

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl