Gratis e-health voor 18 jaar en ouder

Ken jij iemand die kampt met (lichte) mentale klachten? Verwijs ze dan naar de online mentale hulp (e-health) van Avant sanare. Nu ook gratis voor iedereen van 18 jaar en ouder die woont binnen de gemeente Rotterdam.

E-health wordt ingezet om de zorg efficiënter en gebruiksvriendelijker te maken. Het volgen van e-health modules kan een prettig middel zijn, omdat er gemakkelijk en op vrijwel elk gewenst moment oefeningen gemaakt kunnen worden. Ook is hulp vragen voor veel mensen een grote stap, bijvoorbeeld omdat zij niet op iemand af durven te stappen of omdat zij niet goed weten waar zij om hulp kunnen vragen. E-health kan de drempel om hulp te zoeken verlagen.

Modulles
Onze e-health is bedoeld voor het onder controle krijgen en verminderen van (lichte) mentale klachten. De modules richten zich op thema’s als paniek, depressie, gegeneraliseerde angst, sociale angst, slapen, piekeren, somberheid, rouw, balans tussen school en vrije tijd en omgaan met schulden.

Online platform
In een kort, persoonlijk traject komen (jong-)volwassenen meer over zichzelf te weten. Via hun laptop, tablet of smartphone krijgen zij toegang tot het e-health platform Karify. Dit is ons online platform voor online mentale hulp. Daar leren ze via filmpjes, korte artikelen infographics en opdrachten meer over zichzelf en hoe zij zich beter kunnen gaan voelen. Ze krijgen feedback op hun vragen en opdrachten en hebben daarnaast drie afspraken met een expert, middels videobellen.

De e-health is gratis voor (jong-)volwassenen vanaf 18 jaar die woonachtig zijn binnen de gemeente Rotterdam. Let op: er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. Wees er dus snel bij!

Datum, tijd en plaats
Binnen enkele dagen na aanmelding worden de inloggegevens verstuurd. Je kunt zelf bepalen hoe lang de cursus duurt, maar maximaal 1 maand.

Aanmelden en meer informatie
Gratis voor 18+ uit de gemeente Rotterdam. Let op: vol is vol! Meer info en inschrijven klik dan hier.  

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl