Wisselstage! Leren van én met een collega

Ben jij in je werk betrokken bij de aanpak van huiselijk geweld? Dan nodigen we je uit om mee te doen aan Wisselstage! in februari en maart. Daarin loop je één of meer dagen stage bij een organisatie die zich bezighoudt met hulp en ondersteuning bij huiselijk geweld. Je kiest zelf welke organisatie dit is.

Waarom een wisselstage?

Als expert weet je hoe complex het werkveld van huiselijk geweld is. Professionals bij jeugdbescherming, de politie, de wijkteams, Veilig Thuis, Slachtofferhulp, zorgaanbieders en vele andere betrokken organisaties… Iedereen levert zijn unieke bijdrage aan de hulp aan al die gezinnen. Maar hoe dan precies? Wat is hun rol en waarin verschilt die van jou? Deze kennis is belangrijk voor wederzijds begrip en om een netwerk met andere professionals op te bouwen, wat zorgt voor korte lijnen. Zo zorgen we voor een goede samenwerking die leidt tot betere hulp en ondersteuning voor de cliënt.

Hoe werkt het?

Stap 1: aanmelden Je meldt je aan en ontvangt een aanmeldformulier;

Stap 2: voorkeuren Je krijgt de organisaties te zien die meedoen. Je geeft je voorkeur aan;


Stap 3: matchen Wij matchen je met één van je voorkeuren. Lukt dit niet dan kijken we samen met jou hoe jij je stage het beste kunt invullen; 

Stap 4: voorbereiden Je krijgt te horen waar je stage loopt en wie er bij jou stage komt lopen. Dat is immers onderdeel van het programma;

Stap 5: delen Meedoen betekent ook dat je met jouw ervaringen anderen inspireert. Daarom leggen we de stageperiode samen met jou vast in “een persoonlijk verhaal”. Een tekstschrijver doet het werk en jij levert input.

Meer weten? Bekijk de 5e nieuwsflits van de Huiselijk Geweld Leerwerkplaats!

Wanneer
Het stageprogramma vindt plaats in de periode februari/maart 2023.

Aanmelden en meer informatie
Doe je mee? Bespreek dit dan met je leidinggevende. Na akkoord van je leidinggevende meld je je aan voor het programma via info@thecuriousnetwork.nl. Dit kan t/m donderdag 12 januari 2023. Wisselstage! is een initiatief van Huiselijk Geweld Leerwerkplaats. Deelnemen aan andere activiteiten van de Huiselijk Geweld Leerwerkplaats? Dit kan nu nog alleen als je werkzaam bent in de regio Rotterdam Rijnmond bij Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond (VTRR), Zorg- en Veiligheidshuis Rotterdam-Rijnmond (ZVHRR), Enver, Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond (JBRR), De Waag, Fier, Arosa, Politie, Openbaar Ministerie (OM), Reclassering Nederland, DOCK, en de gemeente Rotterdam.

Voor vragen over het programma kun je terecht bij Robin van Barneveld van The Curious Network (06-23507164 of info@thecuriousnetwork.nl).

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl