Zorgzaam010 opent 5 steunpunten in Prins Alexander

Vrijwilligersplatform Zorgzaam010 is het online platform van, door en voor alle Rotterdammers. Om te zorgen dat iedere Rotterdammer er gebruik van kan maken, digivaardig of niet, komen er vijf steunpunten bij  in Prins Alexander. Bij deze steunpunten kunnen buurtbewoners terecht voor persoonlijke begeleiding. En bij het vinden of zoeken van vrijwilligers(werk).

Op het moment zijn er al 4 steunpunten, verspreid over de stad. Om ervoor te zorgen dat ook inwoners uit Prins Alexander geholpen worden, openen er 5 nieuwe locaties. De nieuwe steunpunten zijn een samenwerking tussen gro-up buurtwerk en Zorgzaam010. Ze zijn te vinden op de volgende locaties: Huis van de Wijk Het Lage Land, Huis van de Wijk Ommoord, Huis van de wijk Oriënt (Oosterflank), Huis van de wijk Zevenkamp en Huis van de Wijk Kristal (Nesselande)

Voor wie is het steunpunt?
Iedereen die aan de slag wilt als vrijwilliger of hulp van een vrijwilliger nodig heeft, kan terecht bij het platform. Ken jij iemand die wel deze behoefte heeft, maar niet digivaardig genoeg is hier zelf mee aan de slag te gaan? Wijs diegene op de opening van de nieuwe steunpunten.

‘We hopen dat deze nieuwe steunpunten veel mensen in Prins-Alexander zullen helpen bij het vinden van hulp of vrijwilligerswerk. Wij geloven in de kracht van digitaal waar het kan en persoonlijk waar het moet. De steunpunten zijn hier een mooie toevoeging op’, zegt Ellis van Zorgzaam010.

Openingsweek: 4 tot en met 8 september
De nieuwe steunpunten gaan in de week van maandag 4 tot en met vrijdag 8 september open. Iedereen is welkom vanaf 4 september. Deze week staat er bij elk Huis van de Wijk iets lekkers klaar voor de bezoekers. Iedereen die hulp nodig heeft of graag als vrijwilliger wil helpen, is van harte welkom om langs te komen. De openingstijden zijn hier terug te vinden.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl