Vanaf 29 september: start cursussen minder stressen en roken

Ken je Rotterdammers met een laag inkomen die roken en stress ervaren? Wijs ze dan op de cursus Grip en Gezondheid die hen helpt daarvan af te komen.

De cursus telt 6 bijeenkomsten van 2 uur over omgaan met stress en met geld. De deelnemers krijgen ook informatie over stoppen met roken. Een buddy helpt hen met tips en om goed rond te kunnen komen van hun geld. Tijdens de laatste bijeenkomst krijgen de deelnemers een beloning.

Resultaten
Uit de resultaten van eerdere jaren blijkt dat Grip en Gezondheid leidt tot minder stressklachten en tot minder afhankelijkheid van nicotine. In de cursus gaat het niet om puur stoppen met roken maar ook naar de onderliggende oorzaken zoals stress. De cursus helpt bij omgaan met stress. Als mensen weten hoe ze met stress moeten omgaan, krijgen ze mentale ruimte voor andere dingen. Bijvoorbeeld stoppen met roken.

Inhoud programma
In de cursus leren deelnemers onder andere:

  • persoonlijke stresssignalen te herkennen
  • ontspanningsoefeningen
  • omgaan met geld
  • onderzoeken waar, wanneer en waarom ze roken met hulp van een stoppen-met-roken-coach.
  • een plan maken over stoppen met roken.


Datum, tijd en locatie
Dit najaar starten er twee nieuwe groepen.

  • Woensdag 29 september van 09.30 – 11.30 uur. Locatie: Huis van de Wijk Schiemond, Dempostraat 143, 3029 CL in Rotterdam.
  • Dinsdag 26 oktober van 9:30 - 11:30 uur. Locatie: Huis van de Wijk de Nieuwe Branding, Isaäc Hubertstraat 153, 3034 CS in Rotterdam.

Aanmelden en meer informatie
Cursussen worden aan geboden door Avant sanare en Indigo. Op hun websites is meer informatie te vinden over het aanmelden.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl