Gemeente Rotterdam zoekt aanbieders Logeerzorg Wmo

Het verlenen van mantelzorg kan erg zwaar zijn. Logeerzorg (nu mantelzorgondersteuning met verblijf genoemd) biedt de mogelijkheid om mensen die dag en nacht ondersteuning van hun mantelzorger nodig hebben buitenshuis te laten logeren. Dit geeft de mantelzorger tijd om op te laden.

Op dit moment is logeerzorg in Rotterdam ingekocht als een maatwerkvoorziening. Dit betekent dat mantelzorgers die gebruik willen maken van deze voorziening eerst een indicatie dienen aan te vragen via de Vraagwijzer. Dit verhoogt de drempel voor de mantelzorgers om deze voorziening te gebruiken.

Met de nieuwe inkoop wordt de Logeerzorg Wmo een algemene voorziening. Mantelzorgers kunnen zich vanaf dan rechtstreeks melden bij één van de ingekochte aanbieders. De aanbieder voert een lichte toegangstoets uit om vast te stellen dat de mantelzorger op zijn plek is bij de Wmo logeerzorg. Als dit het geval is mag de client direct van de voorziening gebruik maken. De gemeente Rotterdam hoopt dat zo meer mantelzorgers van deze vervangende zorg gebruik gaan maken. Om te voorkomen dat zij overbelast raken.

Aanmelden en meer informatie
Aanbieders die zich willen inschrijven voor de aanbesteding van de Algemene voorziening Logeerzorg Wmo dienen zich zo snel mogelijk aan te melden voor de leverancierspoule. Bekijk hier de informatie over de toelatingsprocedure tot de leverancierspoule. De aanbesteding wordt rond eind oktober gepubliceerd.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl